La Policia Autonòmica obri diligències pel brot massiu a la Galileo Galilei

Els agents busquen els possibles organitzadors de la festa al terrat de la residència.

Agents de la Policia Autonòmica es persones a la residència Galileo Galilei, al campus de Vera de la UPV
Agents de la Policia Autonòmica es persones a la residència Galileo Galilei, al campus de Vera de la UPV / À Punt NTC

Agents de la Policia Autonòmica s'han personat al col·legi major Galileo Galilei de València per a obrir diligències pel brot massiu presumptament vinculat a una festa privada, el qual ha causat més d'un centenar de contagis al campus de Vera de la Universitat Politècnica de València (UPV) i en altres centres universitaris. La Conselleria de Sanitat ha confirmat ja 131 positius i 472 PCR negatives, i està a l'espera dels resultats d'un centenar de proves més.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha demanat al cos policial que òbriga una investigació per a conéixer els fets i “depurar”, si escau, les responsabilitats entre les persones que organitzaren o participaren en la celebració. S'investigarà, entre altres detalls, si es va cobrar entrada a la festa eivissenca al terrat de la residència, que es considera la font principal del brot. Els agents han abandonat l'edifici després de 40 minuts recabant proves.

La investigació també determinarà les possibles sancions que marca el Decret llei 11/2020 per l'incompliment de les mesures de prevenció de la Covid-19. Les multes poden anar des de trenta mil a seixanta mil euros, a més de la clausura del local i prohibició de l'activitat per un màxim de tres anys. I si es considera que s'han botat deu o més articles del decret les sancions podrien arribar als 600.000 euros.

Les diligències s'han activat després que la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital posara en coneixement de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública la suspensió de les classes presencials a la UPV.

Oltra als joves de la Galileo: “Heu posat en perill vides.”

La vicepresidenta Mònica Oltra, ha assenyalat que si les conclusions de la investigació apunten són “fets sancionables se sancionaran” i si es detecta alguna llacuna legal” en els protocols es modificaran, tot i que ara mateix els consideren suficients.

Durant una roda de premsa per a informar de les distincions del pròxim Nou d'Octubre, Oltra ha exigit “responsabilitat” als joves que van participar en la festa de la Galileo Galilei i els ha demanat que facen un exercici de “reflexió, d'introspecció i per descomptat de rectificació” perquè “han posat en perill tant les seues vides com les d'uns altres”. “Si després de la paella del diumenge amb l'àvia acaba malament li ho perdonarien?”, els ha inquirit Oltra, qui ha compartit l'esperança que estiguen “molt penedits”.

En paral·lel a la investigació policial, la Universitat Politècnica de València (UPV) ha decidit obrir un expedient informatiu a l'alumnat que va participar en la festa, sobre la base del seu propi codi de convivència, però no sancionarà la residència d'estudiants.

També et pot interessar

stats