La Policia Autonòmica inspecciona 190 locals d’oci i proposa sancionar-ne 9

Un ampli dispositiu ha controlat aquests establiments durant el cap de setmana i ha multat 28 persones per no portar mascareta.

Control a un local d'oci nocturn
Control a un local d'oci nocturn / Generalitat

Totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat han participat aquest cap de setmana en un ampli dispositiu que tenia en el punt de mira els locals d’oci nocturn i la seua clientela, amb l’objectiu de garantir que compleixen de manera estricta les mesures fixades per les autoritats sanitàries per a previndre l’expansió de la Covid-19.

Els controls s’han realitzat a les principals ciutats i nuclis turístics de la Comunitat Valenciana, on agents de la Policia Local, Policia Autonòmica de la Generalitat, Policia Nacional i Guàrdia Civil, han comprovat que als locals d’oci nocturn es complia amb l’obligació de portar mascareta, es respectaven les distàncies de seguretat i els límits d’aforament establerts.

Com a resultat, s’han inspeccionat 190 locals d’oci i 9 han rebut una proposta de sanció. També s’han realitzat 1.385 advertències relacionades amb l’ús de la mascareta i la distància de seguretat, 28 de les quals s’han convertit en propostes de sanció per no portar la mascareta a la via pública o als locals oberts al públic. Els agents també han identificat 379 persones i 46 vehicles, han imposat una orde de tancament a un establiment, dues denúncies per seguretat viària i han alçat set actes per tinença de drogues o armes.

Dels locals inspeccionats, 80 es trobaven a les comarques de València, en poblacions com Alboraia, el Perelló, el Puig, la Pobla de Farnals, Piles i València, i cinc d’ells han sigut sancionats. A les comarques del sud es van controlar establiments de la capital, de Calp, Elx, Sant Joan i Sant Vicent del Raspeig, amb un resultat de quatre propostes de sanció. Finalment, a les comarques del nord, els locals vigilats pels agents es localitzaven a Castelló, Onda i Vila-real i cap d’ells incomplia les normes.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat que el dispositiu desplegat aquest cap de setmana “ha constatat que l’oci reglat és la millor opció perquè la ciutadania es divertisca complint amb les normes sanitàries”. Bravo també ha anunciat una reunió amb les alcaldesses i els alcaldes de les principals ciutats i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana per a avaluar conjuntament l’evolució de la situació epidemiològica i estudiar l’adopció de mesures complementàries per a minimitzar el risc de contagi.

També et pot interessar

stats