La policia alerta de pacients que abandonen els hospitals sense l’alta

Es posa especial atenció a la protecció de col·lectius vulnerables durant el confinament com les víctimes de violència de gènere.

La policia alerta de pacients que abandonen els hospitals sense l’alta
La policia alerta de pacients que abandonen els hospitals sense l’alta

La Policia Nacional ha alertat que s’han donat dos casos de pacients ingressats per coronavirus que han abandonat els hospitals sense que cap metge els haja donat l’alta. Així ho ha informat aquest dimarts en la roda de premsa diària del comité tècnic de gestió del coronavirus el director operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González.

González ha explicat també que s’han detingut 61 persones i s’han efectuat 6.000 denuncies per desobediència. També que el tancament de les fronteres temporal per a no comunitaris ha suposat 534 denegacions d’entrada i un total 5.000 cotxes registrats.

La Guàrdia Civil, per la seua banda, té en el carrer treballant 210.000 agents que estan realitzant més de 3.000 denúncies al dia per desobediència. Aquest dilluns també van detindre per la mateixa raó 19 persones, com ha explicat el cap de l’Estat Major d’aquest cos, José Manuel Santiago Marín.

Tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil estan posant especial atenció a la protecció de víctimes de violència de gènere per les especials circumstàncies de confinament en els domicilis i s’han realitzat més de 2.000 actuacions.

Més de 2.600 militars en 139 ciutats

Sense novetat en l’operació Balmis. Així ha començat el resum que ha fet el cap de l’Estat Major de la Defensa (Jemad), Miguel Villarroya, sobre l’actuació de les forces armades en l’acció per a la contenció del Covid-19 en les últimes 24 hores. Ara mateix un total de 2.680 efectius de l’Exèrcit estan desplegats en 135 ciutats amb la missió de desinfectar, entre d’altres, 92 residències d’ancians.

A la Comunitat Valenciana, també es treballarà en la desinfecció dels ports de València i Castelló i per a garantir la seguretat de la central de Cofrents.

Nivells de mobilitat “amb poc marge ja de reducció”

Per la seua banda, la secretària general de Transports i Mobilitat, María José Rallo, ha dit que les dades de mobilitat es troben en un nivell molt baix i que “ja hi ha poc marge que seguisquen reduïnt-se”.

També et pot interessar

stats