Polèmica a València el primer dia de l'eixida de la xicalla al carrer

En alguns moments hi ha hagut menors jugant en grup i sense respectar la distància de seguretat al vell llit del Túria.

Xiquets i xiquetes han tornat a xafar el carrer per primera vegada en 43 dies

Hui ha sigut el primer dia que xiquets i xiquetes han pogut tornar a eixir al carrer des que es va decretar l'estat d'alarma i en algunes zones de la Comunitat Valenciana s'han vist escenes de jocs en grup i persones que no respectaven la distància mínima de seguretat.

A conseqüència d'això s'ha generat una gran polèmica a les xarxes socials, especialment a Twitter, on etiquetes com #Irresponsables, #Turia i #Palau han sigut tendència degut a la quantitat de persones que estaven manifestant la seua opinió al respecte. També els grups de whatsapp han bullit d'activitat amb algun vídeo que s'ha fet viral.

Reaccions del Consell

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha compartit en el seu compte de Twitter un d'aquests vídeos acompanyat de la frase "Si no hi ha responsabilitat hi haurà retrocés".

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat la responsabilitat que ha demostrat la ciutadania fins ara i ha demanat que no s'abaixe la guàrdia. "Alguns vídeos donen mals exemples. Són l'excepció. Màxima prudència. Així, tots eixirem més prompte i segurs.", ha afegit.

Possibilitat de tornar a tancar els parcs a València

En l'àmbit de la ciutat de València, que hui ha reobert els parcs que estaven tancats, la vicealcaldessa i responsable d'Urbanisme de la ciutat ha publicat el següent missatge a les seues xarxes: "Responsabilitat. Obrim els jardins per a passejar per entorns agradables no per a jugar a futbol. Penseu què pensen quan veuen això els restaurants i comerços tancats amb l'enorme esforç econòmic que estan fent. Advertiment: el que no funcione es farà marxa enrere."

A més, el regidor de Seguretat Ciutadana de València, Aarón Cano, ha explicat que les imatges que s'han vist "són les esperades", i que hui era un dia de no d'aplicar sancions, si no d'explicar a la gent els motius que podrien motivar aquesta sanció.

"La pedagogia s'acaba hui a les nou de la nit, demà passarem a la sanció. I, si en els pròxims dies vérem que la situació als parcs i jardins de la ciutat de València no és la convenient per a l'estat en el qual ens trobem, estudiaríem la possibilitat de tancar-los", ha afegit el conseller.

L’alcalde de la ciutat també s’ha pronunciat en el seu perfil a la xarxa social, publicant un fil en què ha recordat les normes per a traure a passejar la xicalla i ha apel·lat a la “responsabilitat” de la ciutadania. A més, ha explicat que des de l’Ajuntament del municipi proposaran “les mesures que caldria prendre per a evitar una relaxació de la seguretat i procurar el màxim benestar de les famílies en aquestes circumstàncies”.

El vicealcalde i delegat de Parcs i Jardins Sergi Campillo ha explicat que, tot i les imatges que s'han difós per les xarxes, en la majoria de casos s'han complit les normes escrupolosament. Sí que s'ha vist alguna imatge puntual, ha reconegut en una zona concreta de l'antic llit del riu Túria, d'incompliment de les distàncies de seguretat, però que la tònica general en la resta del jardí i altres parcs de la ciutat ha sigut de compliment de les condicions imposades pel govern per a les passejades.

Pel que fa a la qüestió de tornar o no a tancar els parcs, ha recordat que ja es va dir des d'un principi que l'obertura de hui era una mesura que es podia rectificar en cas de ser necessari. A més, ha puntualitzat que només unes poques zones verdes de la ciutat tenen portes, però que la immensa majoria no es poden tancar.

També et pot interessar

stats