PODCAST | La situació de les UCI a la Comunitat Valenciana “és controlable”

El vicepresident de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva destaca que als hospitals valencians encara tenen marge de llits que podrien ocupar.

PODCAST | La situació de les UCI a la Comunitat Valenciana “és controlable”
PODCAST | La situació de les UCI a la Comunitat Valenciana “és controlable”
24 de març 2020 - 15:50

La Societat Espanyola de Medicina Intensiva ha fet un pla de contingència per al Covid-19 en coordinació amb els caps de servei d’UCI de tot Espanya. A la Comunitat Valenciana la situació és “controlable”, segons ha destacat a la ràdio d’A Punt Álvaro Castellanos, vicepresident de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva.

La raó és que l’augment de casos “porta un ritme inferior” al d’altres comunitats que permet “preparar i assumir els pacients que van arribant d’una manera tranquil·la”. Una situació molt diferent, ha afegit Castellanos, a Madrid, que “està en una situació difícil, a la vora del col·lapse”, o Catalunya i el País Basc, on també s’estan incrementant de manera molt ràpida el nombre de casos. “La situació està controlada i tenim marge d’expansió, fins i tot podríem doblar el nombre de llits de vigilància intensiva”, assenyala Castellanos.

D’altra banda, el vicepresident de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva ha comentat que a les unitats de cures intensives dels hospitals valencians “no s’estan aplicant mesures de triatge excepcionals”.

Els pacients amb coronavirus estan agrupats en un àrea diferent

Respecte a la convivència entre pacients, Castellanos ha explicat que tots els malalts amb pneumònia per coronavirus estan agrupats en una àrea i no conviuen amb pacients d’altres patologies que estan en altres unitats.

En el cas de pacients en fase de cures pal·liatives, en l’UCI s’apliquen protocols perquè les famílies puguen acomiadar-s’hi. “Li donem un equip de protecció individual igual que el nostre i permetem que estiguen amb el pacient protegit”. “Amb les mesures de barrera adequades no té per què haver-hi problema”, assegura.

Finalment, Castellanos ha destacat l’ànim de tots els professionals i ha agraït el suport dels aplaudiments diaris, ja que “és emocionant, ens ajuda i ens anima a seguir avant”.

També et pot interessar

stats