PODCAST | Els psiquiatres detecten quadres d’ansietat, depressió i insomni pel confinament

Un dels problemes “és la incertesa”, que “genera angoixa” i no poder estar amb els familiars i amics.

PODCAST | Els psiquiatres detecten quadres d’ansietat, depressió i insomni pel confinament
PODCAST | Els psiquiatres detecten quadres d’ansietat, depressió i insomni pel confinament

Aquest dijous fa quaranta dies de l’estat d’alarma, que almenys durarà fins al 10 de maig. És un confinament obligat a casa per a la immensa majoria de la població per a frenar les infeccions de coronavirus, que ja comença a passar factura a moltes persones. Així ho ha indicat a la ràdio d’À Punt Llanos Conesa, presidenta de la Societat Valenciana de Psiquiatria, i cap de secció a l’Hospital de Sagunt. Segons ha destacat, s’han detectat ja quadres d’ansietat, depressió i insomni en el cas dels adults.

La doctora Conesa ha explicat que les primeres setmanes la prioritat de la població era no contagiar-se, però ara ja comencen a notar-se les conseqüències d’estar separat dels familiars i amics i no poder tindre el seu suport.

Un dels problemes “és la incertesa”, ha assenyalat la cap de Psiquiatria, que “genera angoixa” perquè “no es pot planificar res”, ja que ningú sap el que passarà en dues setmanes o quatre.

Els xiquets, afirma la doctora Llanos, viuen el confinament d’una altra forma i demostren molta capacitat adaptativa, però això no significa que no patisquen les conseqüències. El confinament que es reflecteix en conductes “més disfuncionals en les quals s’estan més irritables i guerrers a casa”. Per a l’experta, és evident que els més menuts “necessiten ja eixir al carrer per a moure’s i jugar a l’aire lliure”.

En vista a aquesta situació, la doctora diu que la ciutadania han de començar a prendre consciència de com es troben i saber demanar ajuda.

També et pot interessar

stats