PODCAST | Ford Almussafes preveu reprendre l’activitat a partir del 4 de maig

La tornada es farà de forma progressiva i amb mesures de seguretat.

Entrevista en Les Notícies del Migdia al president del comitè d’empresa i portaveu d’UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel.
Entrevista en Les Notícies del Migdia al president del comitè d’empresa i portaveu d’UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel.

La planta de Ford a Almussafes preveu reprendre l’activitat a partir del pròxim 4 de maig després de l’aturada provocada per la pandèmia de Covid-19. El president del comitè d’empresa i portaveu d’UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha dit que serà necessari “fer-ho de la forma més segura i establir uns protocols que són més o menys comuns a tota la indústria de l’automòbil”.

Per tot això, s’ha fixat el pròxim dilluns 27 d’abril com a data perquè direcció i comité d’empresa subscriguen un protocol de seguretat que permeta el retorn. A més, com la tornada haurà de produir-se de manera progressiva, s’encetarà una taula de negociació en què s’abordarà un nou expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que, segons la normativa estatal, caldrà veure si es planteja per força major o per causes organitzatives.

Aquest nou ERTO, segons Faubel, afectaria entre el 40 i el 50% de la plantilla, la qual s'incorporaria a la faena de manera progressiva. “Seria una temeritat tornar al cent per cent dels treballadors i intentar recuperar una producció que tampoc no demana el mercat”, ha assegurat.

D’altra banda, el president del comité d’empresa de Ford ha recordat que els sindicats i la companyia continuen negociant l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que la multinacional ha plantejat per a 410 persones, fins ara paralitzat per la crisi del coronavirus.

També et pot interessar

stats