PODCAST | Dalmau advoca per augmentar el parc públic d'habitatge per "atacar el preu del lloguer"

El conseller ha recordat que la regulació del preu del lloguer ha d'anar acompanyada d'unes polítiques actives d'habitatge.

Entrevista en Les notícies del migdia al vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau.
Entrevista en Les notícies del migdia al vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau.

Un estudi que ha publicat aquest divendres el Banc d'Espanya conclou que cal construir més habitatge públic i augmentar els habitatges socials per a frenar l'escalada de preus. El vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que comparteix "absolutament" aquesta solució per a afrontar els problemes d'accessibilitat a la vivenda.

En una entrevista a Les notícies del migdia, Dalmau ha insistit que aquesta idea segueix el full de ruta que va proposar el Botànic en el seu pacte de govern, que consisteix a augmentar el parc públic d'habitatge per "atacar el preu del lloguer".

En aquest sentit, el conseller ha manifestat que també col·laboraran juntament amb els consistoris perquè tinguen un parc públic d'habitatges propi i garantir així el dret a l'habitatge dels valencians i les valencianes.

Quant a la limitació dels preus del lloguer, ha afirmat que aquest també és un dels objectius del govern espanyol, que ja ha anunciat la seua intenció de dotar de recursos a les comunitats autònomes perquè puguen dur-ho a terme. "La regulació del preu del lloguer, si no va acompanyada d'unes polítiques actives d'habitatge, no serveix de res", ha apuntat.

També et pot interessar

stats