Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Els pobles de la vall de Perputxent no obriran la piscina municipal per la Covid-19

7 min.

Una de les grans novetats en la fase 3 és l’obertura de les piscines comunitàries i municipals, però amb les mesures de seguretat que estableix la normativa: desinfeccions, controls d’aforaments i tota una sèrie de condicions que alguns municipis poden assumir, però altres no. És el cas dels quatre municipis que formen part de la vall de Perputxent, al Comtat: Alcosser de Planes, Gaianes, Beniarrés i l’Orxa, que s’han vist obligats a anunciar als habitants que no obriran aquest estiu.

L’alcalde de l’Orxa, Pau Pinar, apunta que ha sigut una decisió dura, però que s’ha adoptat per salut pública i per no poder fer front a les despeses que suposa obrir de nou les piscines després de la Covid-19.

Ha explicat que, encara que no tot el món entén la decisió, l’Ajuntament la justifica en el fet que el municipi té una part important de població envellida. Es tem que la reobertura de les instal·lacions incremente l’arribada de familiars i gent de fora i puguen contagiar als residents del poble.

“El virus no se n’ha anat de vacances i ací hem tingut tres casos en sanitaris que treballen en hospitals i en residència”, emfatitza. “Preferisc un poble trist que un poble de dol”, assenyala Pinar.

Altres pobles que tampoc obriran les piscines

La decisió de no obrir les piscines municipals, a pesar de centre neuràlgic social a l’estiu en els pobles menuts, no és un tema aïllat. Altres pobles, com ara Gilet (Camp de Morvedre) i Nàquera (Camp de Túria).

Contingut no disponible
stats