Poblacions de l'àrea de salut de Manises denuncien que els consultoris continuen tancats

El servei, que atén prop de 200.000 persones, és gestionat per Sanitas.

Poblacions de l'àrea de salut de Manises denuncien que els consultoris continuen tancats
Poblacions de l'àrea de salut de Manises denuncien que els consultoris continuen tancats

Diversos alcaldes de poblacions incloses en el departament de salut de Manises, que atén prop de 200.000 veïns i veïnes de les comarques de l'Horta, la Foia de Bunyol i la Ribera Alta, han denunciat que alguns consultoris continuen tancats tot i que ha passat ja més d'un mes de la fi de l'estat d'alarma.

Els alcaldes acusen la concessionària de l'Hospital de Manises, Sanitas, d'incompliment deliberat de les obligacions contractuals i demanen a la conselleria que intervinga.

Segons Manuel Cervera, tinent d'alcaldia de Loriguilla, no hi ha raons per a no obrir els consultoris, un fet que deixa desatesa la gent gran "que no pot desplaçar-se a Riba-roja".

Cervera ha explicat a À Punt Notícies que l'empresa que gestiona el servei de salut al·lega diversos motius per a mantenir tancats els centres, com ara la falta de personal. "Ens diuen que no hi ha metges, i al final, l'"excusa que ens posen és que els consultoris es queden molt menuts".

No obstant això, els ajuntaments asseguren que l'espai és una excusa, i que ja han oferit a Sanitas diverses solucions, com carpes provisionals o obres d'urgència. "En altres àrees de salut veïnes estem veient consultoris menuts que estan oberts sense complir les mesures d'espai que se'ns exigeix a nosaltres", assegura l'alcalde de Macastre Vicente Montó Miralles, que pensa que "tal vegada és el moment perquè la Conselleria assumisca la titularitat pública i revertisca la gestió d'aquest servei".

L'àrea de salut de Manises atén 195.000 persones procedents de 14 municipis: Manises, Buñol, Alboraig, Macastre, Iàtova, Xest, Xiva, Quart de Poblet, Godelleta, Torís, Loriguilla, Riba-roja, Aldaia i Mislata.

Dimecres alguns alcaldes de la zona tornaran a reunir-se amb la concessionària per a exigir una solució.

També et pot interessar

stats