Ple del Consell marcat per la desescalada del confinament

La Generalitat proposa que la unitat de referència siguen els departaments sanitaris i no les províncies.

Imatge d'arxiu del ple del Consell per videoconferència
Imatge d'arxiu del ple del Consell per videoconferència / Gva

El Consell es reuneix aquest dijous en un ple marcat per la proposta del president de la Generalitat, Ximo Puig, de dur a terme una desescalada del confinament per departaments sanitaris i no per províncies, com proposa el govern espanyol.

L’executiu valencià ha avançat la reunió setmanal, que sol tindre lloc els divendres, amb motiu de la festivitat de l’1 de maig.

Aquest dijous hi va haver una reunió prèvia entre el cap del Consell i els consellers i conselleres per a estudiar la proposta de desescalada per fases efectuada per Pedro Sánchez. La Generalitat aposta perquè la unitat de referència de la desescalada siga el departament sanitari i no la província.

El mateix dijous (és això?) Puig es va reunir amb els representants dels grups parlamentaris de les Corts i destacà la seua “voluntat clara” per participar en la comissió que es crearà per a abordar el futur de la Comunitat Valenciana. El cap del Consell ha celebrat que les forces polítiques estan “en un camí encertat de posar els interessos generals per damunt dels partidistes”.

Hisenda transfereix 120 milions d'euros

A més, el cap del Consell ha informat que el Ministeri d'Hisenda ha transferit aquest dimarts 120 milions d'euros com una bestreta de la liquidació de juliol de 2020. Així, ha detallat que ja s'han aconseguit 1.423 milions d'euros, 223 milions com a actualització de les entregues, 120 milions com a activació del FLA ordinari, 72 milions com a ajudes extraordinàries de la Covid-19, 350 de bestretes de la liquidació i 650 en l'operació de refinançament amb càrrec també a la liquidació.

També et pot interessar

stats