La plataforma de familiars de DomusVi d’Alcoi reclama la reversió immediata de la residència

L’ajuntament de la localitat ha fet un ple extraordinari per a analitzar la situació viscuda al geriàtric, on han mort 73 persones amb Covid-19.

La residència DomusVi d'Alcoi, en una imatge d'arxiu
La residència DomusVi d'Alcoi, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La plataforma de familiars de la residència DomusVi d’Alcoi ha reclamat aquest dijous unitat a les forces polítiques per a investigar la gestió del centre durant la pandèmia i la reversió immediata del centre. L’ajuntament de la localitat ha fet un ple extraordinari per a analitzar la situació viscuda al geriàtric, on han mort 73 persones amb Covid-19.

De forma extraordinària i a instància de l’oposició, el consistori ha debatut les circumstàncies en què es van produir els decessos, que constitueixen la xifra més alta en una residència durant la pandèmia. Tots els grups de l’oposició han demanat saber quin era el paper de l’ajuntament durant la crisi, mentre que l’equip de govern ha recordat que no té competències en la matèria i que va prestar tota la col·laboració institucional que se li va demanar. “Els assumptes que passen en el seu terme municipal són de la seua incumbència, i per tant ha de compartir eixa informació perquè puguem actuar en conseqüència”, ha apuntat el portaveu del PP en la localitat, Enrique Ruiz. L’alcalde Toni Francés, en canvi, manté que estigueren en continu contacte amb totes les institucions implicades per a intentar aturar el brot.

La plataforma de familiars d’afectats, per la seua part, exigeix que se li retire la gerència a l’empresa perquè temen que davant una nova onada es repetisquen els fets. “Volem saber què ha passat, si s’han vulnerat els drets de les persones i, si fora així, saber qui n’ha sigut el responsable”, ha expressat el portaveu Toni Santoja. Per a la plataforma de familiars aquest ple monogràfic, que s’ha pogut seguir a través de les xarxes, és una oportunitat perquè totes les forces polítiques unisquen esforços.

La Fiscalia continua la seua investigació i dilluns està prevista a València una reunió a tres bandes entre representants de la Generalitat, Ajuntament d’Alcoi i gerents nacionals de l’empresa DomusVi.

També et pot interessar

stats