La plantilla de Lidl es concentra per la falta d’acord sobre les mesures de seguretat per la Covid-19

CCOO i la UGT reclamen aplicar a tot Espanya les mesures preventives que l’empresa ha pactat al País Basc.

Concentració a les portes d'un Lidl de València
Concentració a les portes d'un Lidl de València

Els sindicats CCOO i la UGT han convocat la plantilla de Lidl a la vaga aquest dijous 4 de juny en protesta per la negativa de l'empresa a aplicar les mesures de reducció del risc de contagi de la Covid-19 entre els treballadors que sí que apliquen a les plantes del País Basc. Aquesta divergència es fruit d’un pacte del supermercat alemany amb el sindicat basc ELA. Des de CCOO i la UGT denuncien que "aquest acord exclusiu suposa que l'empresa ha decidit dividir la seua plantilla en persones treballadores de primera i de segona, trencant l'homogeneïtat aconseguida gràcies al conveni d'empresa".

Els sindicats reclamen, entre altres mesures, el reforçament de la vigilància a les botigues, augmentar les hores de contracte per a equilibrar la càrrega de treball, aplicar el protocol correcte per a la venda de productes tèxtils i altres demandes relatives a les hores complementàries i negatives.

En un comunicat conjunt, CCOO i la UGT lamenten que han posat aquestes qüestions damunt de la taula de la direcció de Lidl però "l'empresa s'ha negat a atendre-les".

Després d'unes primeres setmanes en què el diàleg entre l'empresa i els sindicats ha sigut la tònica general, "Lidl ha decidit abandonar la negociació, tant de mesures per a assegurar una desescalada segura per a la plantilla, com d'unes altres que compensen el tremend esforç realitzat per les persones empleades en Lidl i que han estat, i estan, exposades a un gran estrés físic i psicològic", asseguren.

Durant la jornada de vaga hi ha prevista una concentració a les 11 hores a la botiga de Lidl al carrer de Sagunt de València.

També et pot interessar

stats