El pitjor dia a la Comunitat Valenciana: 449 contagis i 28 morts

El nombre total de positius ja supera els 2.600 i s'arriba a les 143 persones mortes

VÍDEO | El pitjor dia a la Comunitat Valenciana: 449 contagis i 28 morts

L’últim balanç d’afectats pel coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa xifres de rècord en un dia: 449 nous contagis i 28 morts més. Els nous positius en les últimes 24 hores es distribueixen de la següent manera: 229 a la província d’Alacant, 180 a la de València i 40 a la de Castelló.

D’aquesta manera, la xifra total de contagis ascendeix a 2.616: 269 a la província de Castelló, 858 a la d’Alacant i 1.487 a la de València, i dos casos importats de residents de fora de la Comunitat Valenciana. A més, des que va començar la pandèmia han mort 143 persones diagnosticades amb el virus: 11 a Castelló, 61 a València i 71 a Alacant.

Vora un de cada cinc hospitalitzats està a l'UCI

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat que hi ha 1.071 persones hospitalitzades, 118 a la província de Castelló (23 a l’UCI), 348 a la d’Alacant (61 a l’UCI) i 605 a València (114 a l’UCI). Els ingressos en unitats de cures intensives han pujat un 30%, i vora un de cada cinc pacients hospitalitzats està en l'unitat de cures intensives (el 18% del total). A més, 44 persones han rebut l’alta, huit més: 2 a Castelló, 14 a Alacant, i 28 a València.

Així mateix, 485 professionals sanitaris han donat positiu, i 8.543 proves han donat negatiu. El telèfon habilitat per la Conselleria de Sanitat Universal ha rebut fins ara 42.000 telefonades i el web de l'autotest registra dos milions d'entrades.

D'altra banda, la consellera de Sanitat ha confirmat que s’han rebut els primers tests ràpids, però en poca quantitat, i s’estan establint els criteris de repartiment i procediment d’aplicació. En la reunió amb el Ministeri de Sanitat amb les comunitats autònomes, prevista per a aquest dimecres, Barceló espera “saber quan arribaran més tests ràpids i quants d’ells es destinaran a la Comunitat Valenciana”.

Respecte a l’app per a gestionar els casos de Covid que ha desenvolupat la Conselleria de Sanitat i que s’ha posat en marxa en altres comunitats autònomes com Catalunya i Madrid, Barceló ha explicat que estarà disponible en els pròxims dies ja que està pendent de validació per part de les diferents plataformes. “Mentrestant posarem el servei en marxa a través de la pàgina web de Sanitat”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats