Les pirotècnies reivindiquen la celebració de festes locals en format familiar

El sector ha difós una campanya per a garantir la celebració de les festes de forma segura i respectant les mesures de seguretat.

Mascletà de la Pirotècnia Alpujarreña a Alacant
Mascletà de la Pirotècnia Alpujarreña a Alacant / Ernesto Caparrós (Ajuntament d’Alacant)

Després de les suspensions de les festes locals des de març, quan es va declarar l'estat d'alarma, el sector pirotècnic es troba en contínua pèrdua d'ingressos tant de grans esdeveniments, com les Falles de València, la Magdalena de Castelló o les Fogueres d'Alacant, com de les festes patronals de pobles menuts.

Per aquest motiu, l'Associació Espanyola de la Pirotècnia (Aepiro) i l'Associació de Comerciants de Focs Artificials d'Espanya han reivindicat la celebració de les festes locals en un format familiar. El sector espera així salvar l'any amb una facturació de 120 milions d'euros, el que suposa un 40% menys que el 2019.

Davant d'aquesta situació, la pirotècnia espanyola ha difós una campanya sota el lema “Per unes festes locals segures”, amb divulgació per a garantir la celebració de les festes de forma segura i respectant les mesures de seguretat. La iniciativa també pretén recordar que es poden celebrar festes en format familiar i sense aglomeracions i que l'ús d'articles pirotècnics no està prohibit.

A més, els espectacles pirotècnics s'adapten a la situació amb una variació dels muntatges, de manera que els espectadors els poden veure des dels seus domicilis i des del carrer complint les normes de seguretat basades en la màscara i la distància social.

També et pot interessar

stats