El Pinós demana ajuda “urgent” per frenar les conseqüències de la Covid-19

El tancament perimetral d’Elda i Petrer està asfixiant l'economia del municipi.

VÍDEO | El Pinós demana ajuda “urgent” per frenar les conseqüències de la Covid-19

“Tenim una preocupació extrema”. Així de contundent s’ha pronunciat als micròfons d’À Punt NTC l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, que ha demanat ajuda urgent davant de la situació de la pandèmia al seu municipi, i també per les conseqüències en l'economia del poble.

En aquests moments, el Pinós se situa com la localitat més afectada del Vinalopó Mitjà amb 68 contagis en els últims catorze dies i una incidència acumulada de 853 casos per cada 100.000 habitants. A pesar dels esforços i les mesures de l’administració durant els dos últims mesos, les restriccions no han fet descendir la corba de contagis.

D’altra banda, aquesta localitat també pateix els efectes del tancament perimetral, tant de la Regió de Múrcia, com d'Elda i Petrer (Vinalopó Mitjà). Aquesta falta de mobilitat, segons denuncia Azorín, està asfixiant l'economia del poble.

Davant d'aquest escenari, l’alcalde demana a la Conselleria de Sanitat Universal que analitze la situació sanitària, social i econòmica del municipi, i sol·licita una reunió amb la consellera Ana Barceló. Així i tot, el consistori descarta de moment demanar el confinalment de la localitat.

També et pot interessar

stats