El PIB valencià, amb un descens del 3,8%, serà dels que menys caurà en el primer trimestre

L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal adverteix que la caiguda pot ser més acusada els pròxims mesos.

Un treballador del sector industrial en una imatge d'arxiu
Un treballador del sector industrial en una imatge d'arxiu / Pixabay

El producte interior brut de la Comunitat Valenciana caurà un 3,8% en el primer trimestre d’enguany respecte al mateix període de 2019. És la previsió que aquest dijous ha fet l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, entitat que ha fet públiques les estimacions del PIB per a les autonomies de l'Estat.

L’afonament del 3,8% interanual del PIB de la Comunitat Valenciana és un dels menors descensos registrats, juntament amb el del País Basc i Navarra, on l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal calcula que el PIB es també reduirà un 3,8%.

En comparació amb el trimestre anterior, el PIB valencià caurà un 5,11%, segons l'estimació de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal. De nou en la comparativa amb el trimestre passat, el descens del PIB torna a ser un dels menors per autonomies, com passa amb Extremadura i Navarra.

Aquesta entitat adverteix que les futures revisions d'aquest resultat poden ser de major magnitud, per les dificultats de mesurament estadístic en l'actual conjuntura de pandèmia.

També et pot interessar

stats