Pfizer augmentarà el subministrament de vacunes a Europa a partir del 15 de febrer

La companyia ha anunciat que, a banda de les ja compromeses amb la UE, hi haurà un increment.

Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Pfizer
Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Pfizer / JuanJo Martín (Efe)

Aquesta setmana Pfizer-BioNTech ha représ l’enviament de vacunes contra la Covid-19 pactades amb la Unió Europea, és a dir, que a Espanya ha arribat la mateixa quantitat que en enviaments anteriors. Però, a més, la companyia farmacèutica ha anunciat la intenció d’augmentar el subministrament a Europa a partir del 15 de febrer.

Així, fonts de la farmacèutica han anunciat que a partir de la setmana del 15 de febrer “hi haurà un augment del subministrament”, cosa que permetrà arribar a la quantitat de dosis de la vacuna compromeses per al primer trimestre i, a més, incrementar-lo “significativament” en el segon.

Des de la companyia també s’ha posat el focus en el seu compromís “d’augmentar l’abastiment de la vacuna”, així com ampliar la seua capacitat en les plantes de producció i col·laborar amb més proveïdors en la seua cadena de subministrament.

Complicacions amb la vacuna d’AstraZeneca

No és la mateixa situació que, d’altra banda, està vivint la Unió Europea amb AstraZeneca. Després que la farmacèutica anglosueca AstraZeneca, que produeix la vacuna d’Oxford, anunciara que no subministraria a temps la quantitat de vacunes acordades amb la Comissió Europea, l’òrgan europeu ha demanat a la companyia que respecte els seus compromisos legals i “morals” i trobe una solució per entregar les dosis.

Cal recordar que la Comissió Europea ha invertit 336 milions d’euros per a ajudar al desenvolupament i a la producció de la vacuna d’AstraZeneca (això sí, encara no ha transferit tots els diners). La farmacèutica havia previst que al març arribarien a la Unió Europea al voltant de 80 milions de dosis. No obstant això, la previsió actual és de 31 milions.

També et pot interessar

stats