El petroli de Texas cau un altre 43%, acaba en 10 dòlars i arrossega el barril de Brent, que perd un 25%

El preu del Brent, la referència a Europa, es queda en 19 dòlars, el registre més baix des del 2001.

Una explotació petroliera de Williston, a Dakota del Nord
Una explotació petroliera de Williston, a Dakota del Nord / Shannon Stapleton (Reuters)

El petroli intermedi de Texas (WTI) ha tancat aquest dimarts amb una caiguda del 43,37% en els contractes de futurs per a juny, el nou mes de referència, i ha deixat el preu del barril en 10,01 dòlars. Els preus de lliurament de maig s’han recuperat a dígits positius, però amb molt escàs volum de contractació.

Al final de les operacions en la Borsa Mercantil de Nova York (Nymex), els contractes de futurs del WTI amb lliurament a juny ha perdut 8,86 dòlars respecte de la sessió prèvia del dilluns, en què es van enfonsar un 305%, un registre inèdit, i es va quedar -37,62 dòlars. És a dir, per primera vegada des que hi ha estadístiques, el petroli nord-americà va entrar en valors negatius. Darrere d’aquest descens hi ha les perspectives dels inversors per la crisi del coronavirus, l'excés d'oferta i els problemes d'emmagatzematge.

La caiguda del petroli de Texas ha arrossegat el preu del barril de Brent, la referència a Europa, que s’ha desplomat un 25,45%, fins a 19,07 dòlars. El petroli del mar del Nord ha conclòs la jornada i s'ha deixat 6,51 dòlars respecte de l'última negociació, quan va tancar en 25,58 dòlars.

L'enfonsament de la demanda per la crisi de la Covid-19 i la falta de recursos per a emmagatzemar els excedents de producció han colpejat tant el WTI com al Brent, que pateix la pitjor caiguda des del 2001.

També et pot interessar

stats