Petrer canvia la confecció de vestits de moros i cristians per l'elaboració de bates i mascaretes

Un grup de modistes elabora unes 500 bates setmanals i ja n'ha enviades quasi 3.000 a hospitals valencians.

Una aparadora confecciona una mascareta
Una aparadora confecciona una mascareta / À Punt

La pandèmia de coronavirus continua estenent xarxes de solidaritat per tot el territori. A Petrer (Vinalopó Mitjà), un grup de modistes ha canviat la confecció dels tradicionals vestits de moros i cristians per l'elaboració de bates i mascaretes que després distribueix per diferents racons de la Comunitat Valenciana.

L'agrupació solidària confecciona unes 500 bates a la setmana, i ja n'ha enviades quasi 3.000 a centres sanitaris i residències de majors de la comarca, però també de Iecla, Quart de Poblet, Paterna i fins i tot Madrid. “Vam començar per deu bates que van convertir-se en vint. Ara n’hem fetes vora 3.000”, explica el dissenyador de roba festera Fernando Vera, una de les persones encarregades de coordinar l'equip.

La xarxa va començar a funcionar fa unes quantes setmanes, al començament de la crisi sanitària. La suspensió de les festes de Moros i Cristians a Petrer, com a conseqüència de la Covid-19, va fer que Vera i el grup de modistes girara la mirada cap a la confecció de bates i mascaretes. La demanda inicial de mascaretes va derivar en la necessitat d'abastir, a més, de bates quirúrgiques, i també impermeables.

L'alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, assenyala que per això molts tallers tèxtils, que haurien d'estar donant les últimes puntades per als preparatius finals abans dels dies grans de les festes de Moros i Cristians, “s'han vist reconvertits en tallers improvisats per a la confecció de material sanitari”.

A la localitat veïna d'Elda, aquest dimecres començaran a repartir mascaretes per a adults i per a xiquets. La distribució la faran almenys fins al 8 de maig, de 9 a 14 hores del matí, en dotze punts repartits per tota la ciutat.

També et pot interessar

stats