Petrer alerta d'incompliments de la quarantena al municipi

La incidència acumulada encara supera els 500 positius, tres setmanes després del tancament perimetral.

Control policial en l'entrada de Petrer
Control policial en l'entrada de Petrer / À Punt NTC

Professionals del Centre de Salut de Petrer (Vinalopó Mitjà) i l'Ajuntament han fet una crida a la responsabilitat ciutadana després de detectar alguns casos en què s'ha donat un incompliment del confinament domiciliari ordenat pels rastrejadors. El municipi, on viuen més de 34.000 persones, està tancat perimetralment junt amb la localitat veïna d'Elda des de fa tres setmanes, per l'elevada incidència acumulada de Covid-19. La taxa, a pesar d'haver baixat lleugerament en les últimes setmanes, encara continua disparada i supera els 500 contagis per cada 100.000 habitants. La restricció es prorrogarà, com a mínim, fins al 9 de desembre.

El coordinador de l'ambulatori, Manuel Cano, ha alertat que, malgrat les recomanacions de les autoritats locals i sanitàries al veïnat, s'han detectat casos de persones que "descuren" o incompleixen el confinament, quan haurien de guardar-lo. "És súmmament important fer cas als rastrejadors i seguir-ne les indicacions, siga quedar-se a casa o qualsevol altra. No respectar el confinament domiciliari de diagnosticats o contactes estrets és molt perillós, perquè pot originar una nova extensió dels contagis", ha afegit.

El responsable del centre de salut assegura que no és un trencament "generalitzat" però, així i tot, els casos preocupen especialment els professionals sanitaris perquè "causa un neguit enorme quan algú se salta la quarantena". Això, ha explicat, obliga a fer un seguiment a cinc o deu persones més: amb això "s'està multiplicant un treball que seria innecessari i posant en risc la salut de la ciutadania". S'han donat casos, ha relatat, de famílies que "es desesperen quan els dius que, a banda dels deu dies programats, se n'han de quedar deu més". "Quan diem a algú que es quede a casa és perquè és necessari i imprescindible", subratlla la coordinadora d'infermeria del centre Petrer 1, María José Flores.

Com recorda el Ministeri de Sanitat, la detecció precoç de tots els casos compatibles amb la Covid-19 és un els punts clau per a controlar la transmissió del virus. Entre ells estan les persones que, encara que no hagen tingut un resultat positiu en PCR o (encara) no mostren símptomes, sí que han tingut contacte estret amb un pacient confirmat. Les proves les fan a l'Hospital d'Elda.

També et pot interessar

stats