Els pescadors de Castelló reclamen poder pescar en un nou calador de gamba roja

La llei els obliga a presentar un històric de captures que no poden tindre i des de la confraria demanen una solució.

VÍDEO | Els pescadors de Castelló reclamen poder pescar en un nou calador de gamba roja

Els pescadors de Castelló han descobert un nou calador de gamba roja a la costa que no poden explotar perquè la llei els obliga a presentar un històric de captures que no poden tindre. Des de la confraria lamenten les restriccions i demanen al Ministeri d'Agricultura i Pesca una solució, ja que l’explotació del calador els ajudaria a recuperar-se de les pèrdues per la parada de l'activitat durant la crisi sanitària.

L'administració només els dona permís si presenten un històric de captures, però no en poden tindre, ja que mai han pescat tan lluny de la costa. El nou calador està a unes 28 milles mar endins i se’n beneficiarien els pescadors de Castelló i de Borriana.

La gamba roja és un producte molt cotitzat en els mercats, es ven a uns 50 euros el quilo. Segons ha explicat en À Punt Manuel Peña, patró de la confraria de pescadors, la pesca de la gamba roja comporta beneficis per als mariners, la confraria i també per als hostalers que poder oferir aquest producte als seus clients. A més, ha indicat que la pesca en aquest lloc ajudaria també a preservar els recursos d'altres caladors.

D'altra banda, el Grau de Castelló celebra aquest dilluns el Sant Pere més atípic. És el patró dels pescadors i el dia gran de les festes d'aquest districte marítim, però enguany no se celebraran per les mesures de seguretat pel coronavirus. Tampoc hi haurà la tradicional ofrena, només una missa amb les autoritats i els pescadors de la confraria.

També et pot interessar

stats