Els pescadors alerten del risc de contagi "confinats" en barques i demanen acollir-se a ERTO

Els preus del producte fresc han caigut un 40% pel tancament de la restauració i l'augment la compra de congelats.

Des de les confraries alerten dels riscos de contagi
Des de les confraries alerten dels riscos de contagi / GVA

Els pescadors són un dels col·lectius que formen part del sector primari i que per tant poden continuar funcionant per a alimentar a la població en l'estat d'alarma establit per a evitar la propagació de la Covid-19. Tot i això, des de les confraries alerten dels riscos de contagi als quals s'exposen cada dia, quan ixen a la mar "confinats" en grups de mínim tres persones en embarcacions de xicotetes dimensions.

Des de les confraries de la Comunitat Valenciana, on treballen al voltant de 3.500 pescadors, reclamen poder acollir-se a expedients de regulació temporal d'ocupació per força major com altres sectors per a no haver d’"arriscar" la seua salut i la de les seues famílies cada vegada que s'embarquen, atés que les seues condicions de treball no estan preparades per a aquesta conjuntura, asseguren.

A això se suma a més una caiguda dels preus del producte fresc, ara un 40% més barat, degut d'una banda al tancament dels locals de restauració i turístic als qui ja no s'assorteix i d’una altra, al fet que les persones ja no es queden esperant en la cua de la pescateria sinó que opten per productes congelats i envasats.

També et pot interessar

stats