Quantes persones han passat la Covid-19 a cada província?

L'estudi de seroprevalença del Ministeri de Sanitat revela que a la Comunitat Valenciana només s'han identificat l'11,2% dels casos.

VÍDEO | Quantes persones han passat la Covid-19 a cada província?

Els primers resultats de l'estudi de seroprevalença que elabora el Ministeri de Sanitat revelen el que sospitaven moltes veus expertes: estem molt lluny de l'ansiada immunitat de grup contra el coronavirus. Les dades de la primera onada, que feren públiques dimecres, confirmen que només el 2,5% de la població valenciana ha desenvolupat anticossos contra la Covid-19. Suposa un nombre estimat de 125.094 persones, si es tenen en compte les últimes dades del padró municipal, corresponents a 2019, que ha proporcionat l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Fins aquest dijous, la Conselleria de Sanitat ha confirmat 14.154 contagis a la Comunitat Valenciana mitjançant PCR i tests ràpids, és a dir, que s'han identificat només un 11,2% de tots els casos. Pel que fa al conjunt de l'estat espanyol, el percentatge de població que ha detectat l'estudi amb anticossos s'eleva al 5%, fet que implica vora 2,3 milions de persones.

Percentatge de la població amb anticossos contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, per províncies / Miguel Ángel Reino

Cap província valenciana supera el llindar del 3% en població amb anticossos. Castelló és la que presenta el percentatge més alt de les tres, un 2,8%. La població aproximada de les comarques del nord que ha tingut el virus a l'organisme és de 16.239 persones. A la d'Alacant, la proporció és lleugerament menor, un 2,7%. Així, segons l'estudi de seroprevalença, haurien passat la Covid-19 50.184 persones que resideixen a les comarques del sud. La província de València, finalment, és la que té el percentage més baix de població immunitzada, un 2,3%. Traslladat al total d'habitants, la xifra aproximada de persones amb anticossos és de 58.998.

La Conselleria de Sanitat interpreta les xifres de manera positiva, perquè entenen que s'ha aconseguit que a la Comunitat Valenciana la incidència del coronavirus haja sigut menor que en altres territoris, però també implica que la població està més exposada a contagiar-se en el futur.

L'estudi que impulsa el Ministeri de Sanitat va començar el 27 d'abril i té com a objectiu estimar el grau real d'immunització. A la Comunitat Valenciana s'han fet 6.600 proves a famílies de més de cent poblacions: 2.400 a les comarques del sud, 2.940 a les del centre i 1.320 a les del nord.

Percentatge de la població amb anticossos contra la Covid-19 a Espanya, per províncies / Miguel Ángel Reino

El projecte aporta informació rellevant a la comunitat científica per a seguir dissenyant l'estratègia contra el virus. Gràcies a aquesta radiografia preliminar, també s'ha sabut que la Covid-19 té una letalitat elevada a Espanya i que un 33% dels que han passat la malaltia ha sigut de manera asimptomàtica. Les veus expertes aconsellen no abaixar la guàrdia perquè, a menor seroprevalença, més gran és l'amenaça d'un rebrot.

També et pot interessar

stats