El personal de serveis socials s'incorporarà progressivament i amb horaris per a conciliar

La Conselleria de Polítiques Inclusives regula el procés de desescalada.

El personal de serveis socials s'incorporarà progressivament i amb horaris per a conciliar
El personal de serveis socials s'incorporarà progressivament i amb horaris per a conciliar

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha regulat el procés de desescalada als centres de serveis socials d'atenció primària per a garantir la protecció dels professionals i dels usuaris. El pla preveu la incorporació progressiva del personal que no ha estat prestant servei fins ara, de manera que les plantilles puguen estar completes com a màxim l'últim dia hàbil de la fase 1 de la desescalada.

Els serveis socials d'atenció primària, com a servei essencial, han parat atenció a les persones més vulnerables des que es va decretar l'estat d'alarma, tant presencialment com de manera telemàtica. De la resta dels treballadors, els primers que es reincorporaran seran els que gestionen la tramitació de la renda valenciana d'inclusió, les prestacions econòmiques individualitzades i les prestacions econòmiques individualitzades d'infància.

Seguidament, s'incorporarà el personal encarregat de la tramitació, valoració i seguiment de les persones en situació de dependència i, finalment, la resta de persones de l'equip. Queden exceptuades d'incorporar-se presencialment aquelles persones amb patologies i també les dones embarassades.

A més, respecte als horaris i mesures de conciliació, la Conselleria ha tingut en compte la vigència de la suspensió d'activitat als centres educatius i ha establit que l'atenció al públic podrà organitzar-se en l'horari de 8:00 a 20:00 hores, adaptant els torns a les necessitats de conciliació dels treballadors. Així mateix es valorarà la possibilitat de fer torns en diferents horaris per a disposar de més espai físic per torn i així garantir les distàncies de seguretat.

També et pot interessar

stats