El personal sanitari i sociosanitari viatjarà debades en el transport públic

La Generalitat repartirà 5.000 bons gratuïts mensuals prorrogables mentre dure la pandèmia.

El personal sanitari i sociosanitari viatjarà debades en el transport públic
El personal sanitari i sociosanitari viatjarà debades en el transport públic

El personal sanitari i sociosanitari disposarà totalment debades dels mitjans públics de transport de la xarxa de la Generalitat, per a facilitar els seus desplaçaments als centres de treball.

És la mesura que ha implantat la Generalitat després de la reunió telemàtica del president, Ximo Puig, amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i amb el gerent de Ferrocarrils de la Generalitat, Emilio Bayarri. Així, s'ha acordat repartir uns 5.000 bons gratuïts mensuals, prorrogables mentre dure la pandèmia, a les conselleries de Sanitat i d'Igualtat, que inclou l'ús del Tram d'Alacant i Castelló, Metrovalència i Metrobús. L'Empresa Municipal de Transports de València s'ha sumat a lainiciativa. Crearà targetes especials per al personal sanitari i sociosanitarique els permetran viatjar de manera gratuïta també en els autobusos municipals.

Aquesta mesura complementa la que ja es va posar a disposició dels professionals fa uns dies, que feia referència a la possibilitat d'utilitzar hotels gratuïts durant aquesta etapa.

D'altra banda, Puig també s'ha reunit per videoconferència amb representants empresarials i dels sindicats per a abordar actuacions per la situació d'emergència ocasionada pel coronavirus. En aquest sentit, estudien la possibilitat de crear una línia d'ajudes als treballadors afectats pels ERTO, així com als autònoms, que el ple del Consell podria aprovar aquesta setmana.

També et pot interessar

stats