Personal militar inicia les tasques de rastreig dels contagis de Covid-19

Aquest dilluns s’incorporen els 150 rastrejadors de l’UME, que se sumen als més de mil de què ja disposa la sanitat valenciana.

Personal rastrejador de l’UME i de l’Exèrcit de Terra
Personal rastrejador de l’UME i de l’Exèrcit de Terra / UME

Aquest dilluns s’incorpora el personal militar per a fer les tasques de rastreig de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana. Es tracta de membres de la Unitat Militar de l’Exèrcit (UME) que el govern espanyol va oferir a les comunitats autònomes per a fer les tasques de seguiment dels contagiats i els seus contactes, dels quals la Generalitat va sol·licitar la incorporació de 150 rastrejadors per sumar-se a la llista de més de mil de què ja disposa la sanitat valenciana.

Així mateix, a Madrid i Múrcia també comencen a operar els rastrejadors militars del govern central aquest dilluns. Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, totes les comunitats autònomes han sol·licitat l’ajuda d’algun dels 2.000 rastrejadors militars, excepte Catalunya, el País Basc, Castella-la Manxa, Aragó i Extremadura. A Melilla, on s’han assignat 8 rastrejadors i 4 reserves, ja han començat aquestes tasques de col·laboració.

A més de la incorporació de nous rastrejadors, la Generalitat signarà aquesta setmana un conveni amb el Ministeri de Sanitat per a començar la implantació de l’aplicació Radar Covid a la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una eina digital de rastreig que segons els càlculs de secretària d’estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, pot doblar la capacitat dels rastrejadors manuals.

També et pot interessar

stats