Pequín extrema les mesures contra un rebrot del virus que deixa ja 51 casos

Els estudis preliminars indiquen que el virus del brot de Pequín és diferent del de Wuhan.

Professionals mèdics realitzen tests PCR en un estadi a Pequín
Professionals mèdics realitzen tests PCR en un estadi a Pequín / Stringer (Reuters)

El govern xinés extrema les mesures per a controlar el rebrot de coronavirus en el principal mercat d'alimentació de la ciutat, que deixa ja 51 nous casos, mentre Pequín estén els tests PCR als més de 46.000 residents que viuen en la contornada del nucli de distribució d'aliments.

En aquesta línia, les autoritats sanitàries municipals han demanat als hospitals de la ciutat que realitzen tests PCR, tests d'anticossos, tomografies i anàlisis de sang a tots els pacients que arriben amb febre i els ha prohibit rebutjar a ningú.

A més, s'han fet proves a 8.186 persones relacionades amb el mercat i s'han analitzat 5.803 mostres de productes o objectes. Totes les anàlisis han donat resultats negatius.

El virus de Pequín no s'assembla al de Wuhan

L'epidemiòleg en cap del Centre de Control i Prevenció de Malalties de la Xina, Zeng Guang, ha assegurat que aquest brot ha sigut identificat d'una manera primerenca i s'ha pogut actuar ràpidament.

Zeng ha afirmat que els resultats preliminars de la seqüència genètica del virus que s'ha trobat al mercat indiquen que "no s'assembla al tipus que ha circulat majorment a la Xina els últims mesos".

No obstant això, l'epidemiòleg ha volgut matisar que únicament s'han analitzat dues mostres i que en són necessàries més per a determinar les característiques del virus amb exactitud.

També et pot interessar

stats