Pequín demana no eixir de la ciutat en detectar nous contagis de coronavirus

Després de diversos mesos sense cap cas, la capital xinesa va registrar els dos primers casos la setmana passada.

Persones amb mascareta a l'eixida del metro de Pequín
Persones amb mascareta a l'eixida del metro de Pequín / Tingshu Wang (Reuters)

Aquest dissabte s'han detectat cinc nous casos de coronavirus a la ciutat xinesa de Pequín, que se sumen als dos registrats divendres, un dia en què a tota la Xina es van confirmar 20 nous casos. Les xifres consoliden la tendència de contagis registrada en les últimes setmanes.

Davant d'aquesta situació, la Comissió Municipal de Salut de Pequín ha considerat la situació actual com "greu i complicada" i ha recomanat evitar eixir de la ciutat i celebrar grans reunions. En concret, el districte de Shunyi, al nord-est de la ciutat ha entrat en emergència epidèmica de "temps de guerra" i han confinat dos pobles: Xidulan i Donghaihong.

Després de diversos mesos sense cap contagi local, la capital xinesa va registrar els dos primers casos la setmana passada. Un context que fa saltar les alarmes i que el govern es mantiga "vigilant". Així ho ha explicat el portaveu del govern pequinés, Xu Hejian, que ha afirmat que "tenim molts casos esporàdics a Pequín i existeix un alt risc de propagació de l'epidèmia". Per això, el govern municipal revisarà la normativa per a celebrar esdeveniments i no organitzarà grans reunions com manifestacions esportives o culturals.

També et pot interessar

stats