Pequín blinda la ciutat i estabilitza el nou rebrot de coronavirus amb 21 nous casos

Els Estats Units, l’Equador, el Canadà, el Perú i el Brasil registren els pitjors índexs de víctimes mortals per cada 100.000 habitants.

Desenes de persones que van visitar el mercat de Xinfadi fan cua per a fer-se el test de coronavirus dilluns passat
Desenes de persones que van visitar el mercat de Xinfadi fan cua per a fer-se el test de coronavirus dilluns passat / Stringer (Efe)

Pequín ha imposat quasi automàticament un estat de semiconfinament que sembla estabilitzar els nous casos de coronavirus, després de detectar un rebrot en el principal mercat de la capital. L’última jornada, amb el nivell d’emergència dos activat –en una escala d’1 a 4–, s’han detectat 21 nous contagis, 10 menys que el dia anterior.

La Comissió Nacional de Salut ha detectat altres set casos a tot el país, quatre dels quals provenen de l’exterior. La ciutat ha posat en marxa mesures extraordinàries per a contindre el brot detectat dijous passat en el mercat majorista de Xinfadi, que deixa fins ara 158 casos confirmats, i està fent proves als empleats de tots els seus restaurants, universitats i mercats. Des del dissabte s’han fet 356.000 proves d’àcid nucleic a la capital xinesa, segons les autoritats municipals.

Aquest confinament parcial implica la suspensió de vols interprovincials i de totes les classes presencials en educació primària, secundària i superior, i s’aconsella als residents que treballen des de casa, mentre que les comunitats en àrees de risc “alt” queden segellades i no es permet que cap persona n’isca. El total de casos confirmats que continuen actius a la Xina és de 265, d’entre els 83.293 contagis comptabilitzats des del començament de la pandèmia, segons les xifres oficials.

Amèrica suma quasi la meitat de morts de tot el planeta

Els Estats Units, l’Equador, el Canadà, el Perú i el Brasil es troben entre els països del món amb més morts per cada 100.000 habitants, mentre el continent ja suma quasi la meitat de les defuncions per coronavirus en tot el planeta (208.989) i la xifra de contagis ja supera els 4 milions. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), els casos globals van superar la barrera dels huit milions i els Estats Units, el Brasil, Rússia i l’Índia es mantenen, en aquest ordre, com els territoris amb més contagis.

El Perú ha desplaçat aquest dimecres a Itàlia en nombre de casos de Covid-19, amb 240.908 contagis, i es converteix en el seté país en el món amb major incidència de la pandèmia, malgrat estar en quarantena durant més de 90 dies. L’estat d’emergència està vigent al Perú i s’estén fins al 30 de juny, però l’executiu ha avançat el reinici d’activitats a causa del col·lapse de la seua economia, una mesura seguida per la majoria de països i que les autoritats sanitàries alerten que podria ocasionar noves escalades d’infeccions. Se succeeixen exemples com el del mercat de Pequín o una empresa càrnia situada a Gütersloh (Alemanya), on s’ha registrat un focus i dels 1.000 tests realitzats, almenys 650 persones han donat positiu des de l’inici de la setmana.

També et pot interessar

stats