Pequín augmenta el nivell d'emergència després d’un nou brot de Covid-19 al principal mercat de la ciutat

Les autoritats sanitàries de la Xina han detectat ja més d’un centenar de positius.

Imatge de portada: Residents que van visitar el mercat de Xinfadi, a Pequín, fan cua per a fer-se el test de coronavirus

Pequín ha augmentat el nivell de resposta a emergències per la Covid-19 en un intent de frenar la propagació massiva del nou brot de coronavirus detectat el dijous passat al principal mercat de la ciutat i que ha deixat ja més d'un centenar de positius.

La subsecretària general del govern municipal pequinés, Chen Bei, ha anunciat que des d'aquest dimarts la ciutat passa del tercer al segon nivell d'emergència, amb la qual cosa, entre altres mesures, les comunitats de veïns tornaran a comprovar la identitat i l'estat de salut dels residents i a prendre'ls la temperatura.

Així mateix, se suspenen totes les classes presencials en educació primària, secundària i superior, i s'aconsella als residents treballar des del domicili. Mentrestant, les comunitats en àrees de risc “alt” quedaran segellades i no es permetrà que ningú n'isca.

També es tancaran els mercats subterranis, mentre que biblioteques, museus i parcs obriran durant un temps limitat i amb un aforament no superior al 30% de la seua capacitat.

Se suspenen així mateix els vols interprovincials i queden prohibits els viatges en grup interprovincials.

Segons el govern municipal, el nou brot del virus ha estat causat o bé per una transmissió entre humans o bé per una “contaminació ambiental”.

També et pot interessar

stats