Pedro Sánchez dona negatiu en coronavirus

S'ha sotmés a una prova PCR després de conéixer el positiu de Macron.

Pedro Sánchez en una reunió amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa
Pedro Sánchez en una reunió amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa / Jose Maria Cuadrado Jimenez (EFE)

El president del govern espanyol Pedro Sánchez ha donat negatiu en la prova de coronavirus. Després que el president francés Emmanuel Macron donara positiu pel virus, Sánchez, que havia estat el passat 14 de desembre amb ell en una jornada a París, va comunicar la seua quarantena per precaució aquest matí. Ara, la prova PCR a què s’ha sotmés fa unes hores evidencia el seu negatiu.

Segons ha informat el govern espanyol, d'acord amb el protocol de vigilància i control de Covid-19 aprovat per les autoritats sanitàries espanyoles, Sánchez guardarà quarantena fins al dia 24 de desembre inclòs. Durant aquest temps se li realitzarà el seguiment mèdic propi d'aquestes situacions. Sánchez continuarà exercint les seues funcions amb les úniques limitacions derivades de la quarantena, han informat les mateixes fonts.

Reyes Maroto, també en quarantena

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, també es troba en quarantena després d’haver estat en contacte amb una persona positiva per coronavirus, segons ha confirmat fonts del Ministeri.

Després del positiu d’una persona del Ministeri amb qui havia tingut contacte la ministra dilluns passat, Reyes Maroto es va sotmetre el dimecres a una prova PCR que, finalment, va resultar negativa. A causa dels protocols sanitaris, la ministra haurà de guardar quarantena igualment i, per això, ha suspés la seua agenda d’aquesta setmana, que sí que inclourà divendres reunions per videoconferència.

En els pròxims dies, la ministra es farà una altra prova PCR.

També et pot interessar

stats