Pedro Sánchez demana precaució i convida a regalar seguretat per Nadal

El president del govern espanyol assegura que l'aprovació dels pressupostos és “la millor vacuna” contra la Covid-19.

Pedro Sánchez demana precaució i convida a regalar seguretat per Nadal
Pedro Sánchez demana precaució i convida a regalar seguretat per Nadal

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demana a la població cautela per Nadal i insta a prioritzar la precaució sanitària. En aquest sentit, Sánchez ha convidat a “regalar seguretat” aquestes festes.

Segons ha explicat, ens acostem a una “etapa crítica”, la tercera i “definitiva” de la pandèmia, amb l'objectiu de reduir la incidència acumulada als 25 contagis per cada 100.000 habitants. Una taxa que, actualment, és de 307, i encara queda “un llarg camí per recórrer” per a arribar a aquesta meta, ha advertit.

No obstant això, les últimes dades revelen que ens trobem en “un descens significatiu del nombre de contagis” i s'espera que es doblegue la corba de nou "d'ací a molt poc de temps”. Per això, el cap de l'executiu espanyol ha remarcat que és més important que ens ajuntem durant les festes dels pròxims anys que enguany: “aquest Nadal és necessari que anteposem la precaució sanitària a qualsevol altre tipus de propòsit”, ha afirmat.

Així ho ha exposat en l'acte de presentació de L'Espanya que ens mereixem 2021-2026, una bateria de mesures econòmiques, socials, mediambientals i sobre igualtat per a afrontar les conseqüències provocades per la pandèmia. D'aquesta manera, el president ha afirmat que per a fer front al virus, l'aprovació dels pressupostos “és la millor vacuna”, i ha mostrat el seu interés a col·laborar amb aquells que vulguen sumar-s'hi: “És temps d'allargar la mà als qui vulguen donar suport a uns comptes necessaris”.

Així mateix, ha valorat positivament la gestió de la crisi per part de l'executiu que dirigeix i ha assegurat que “quan uns altres vacil·laven i hi havia grans governs de països democràtics que giraven l'esquena al virus o abraçaven teories extravagants, nosaltres actuàvem amb un orde”, ha assegurat.

La llei Celaá “elimina privilegis i guetos”

En l'acte, Sánchez també ha defés una “educació pública, moderna, inclusiva, de qualitat, que no deixe cap xiquet arrere”. El president ha considerat que s'ha creat “molt de soroll” sobre la Lomloe, coneguda com la llei Celaá. Unes crítiques que considera que s'han fet perquè aquesta norma busca que l'educació pública recobre “el paper protagonista que mai hagué de perdre” i, per contra, “elimina privilegis i guetos

També et pot interessar

stats