Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Els pediatres recomanen cautela a l’hora de prendre la decisió de deixar eixir els xiquets al carrer

17 min.

El govern espanyol estudia la possibilitat de deixar que els xiquets i les xiquetes puguen eixir cada dia una estona. Una mesura que encara no s’ha pres, però que podria ser realitat d’ací a poques setmanes. Una possibilitat per a la qual els especialistes en pediatria demanen cautela. “Els menuts són grans transmissors del virus; no poden anar amb mascareta, perquè se la lleven, tampoc es protegeixen quan tussen, s’ha de valorar”.

Són les paraules de Fernando García-Sala, president de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària. En una entrevista en Les notícies del matí, l’especialista ha recomanat a les famílies que seguisquen unes rutines diàries, amb horaris ben establits, perquè als seus fills i filles els resulte més fàcil seguir el confinament. En aquesta rutina recomana menjar en família, una alimentació saludable, fer exercici físic i dur al dia els deures de l’escola.

Fernando García-Sala ha assenyalat que, a pesar que als xiquets sembla que els afecta menys la Covid-19, aquesta situació sí que pot passar-los factura des d’un punt de vista psicològic. De fet, comenta que han augmentat els casos d’ansietat i de por entre els menors. Per a portar millor el confinament, recomana explicar bé el que està passant, de manera gràfica, amb informació clara i senzilla.

Cuidar l’alimentació i fer exercici

Entre els aliments que l’especialista recomana que es mengen més estan els que aporten vitamina D, per a compensar el fet d’eixir menys de casa. Per exemple, menjar ous, peix com el salmó o la tonyina, llet, cereals i fruita seca. També, tindre la casa ventilada i eixir a prendre el sol al terrat o al balcó, si és possible. Fer exercici a casa, de matí i de vesprada, és una altra de les rutines que diu que cal incorporar.

Contingut no disponible
stats