ATRAPA'M SI POTS CAP DE SETMANA
Logo Atrapa'm si pots
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)
Logo Podríem fer-ho millor

La patronal valenciana del comerç critica la falta de representació en la comissió de reconstrucció de les Corts

Una botiga de roba valenciana obri la persiana en la fase 1 de la desescalada
Una botiga de roba valenciana obri la persiana en la fase 1 de la desescalada / À Punt NTC

Confecomerç adverteix que el sector representa l’11,2% del treball assalariat i serà clau per a la recuperació econòmica.

03 de juny 2020 - 19:47

La Confederació del Comerç, Serveis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç) critica en un comunicat la falta de representació del comerç valencià en la comissió especial per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de les Corts. També qualifica d’incomprensible aquesta absència “tenint en compte el seu pes i valor afegit dins del teixit empresarial” que concreta en 210.983 llocs de treball directes, l’11,2% de les afiliacions a la Comunitat Valenciana, 4.410 milions en salaris o 1.181 milions d’inversió en actius materials.

Confecomerç es lamenta que a banda de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) només s’ha preguntat als representants de l’agricultura i l’hoteleria, i s’ha obviat així la veu dels sectors de la restauració i el comerç, als quals atribueix un impacte de 64,4% en el PIB valencià.

El president de Confecomerç, Rafael Torres, adverteix que el xicotet comerç ha sigut una de les activitats productives més castigades per la paràlisi econòmica derivada de la crisi sanitària i que la recuperació econòmica no serà total a la Comunitat Valenciana si no es té en compte la posició del sector, que està format fonamentalment per pimes, micropimes i autònoms.

“Si no s’adopten mesures, estarem davant un panorama desolador, amb tancaments imminents i la pèrdua d'ocupació per a milers de famílies que depenen d'un sector vital per a promoure la sostenibilitat econòmica de ciutats i municipis com és el comerç de proximitat”, assegura Torres.

També et pot interessar