La patronal turística espera recuperar una oferta mínima al juliol i la normalitat en la Setmana Santa de 2021

Els hotels ideen alternatives que eviten “les concentracions” i que permeten reiniciar l’activitat.

Imatge d'arxiu de la costa de Benidorm
Imatge d'arxiu de la costa de Benidorm / Europa Press

Els hotels valencians ideen nous protocols que eviten “les concentracions” de persones i que donaran “un gir de 180 graus” a l’activitat en el sector turístic. Són les primeres reaccions per a reactivar un sector que considera que, en el millor dels casos, no recuperarà una mínima oferta d’allotjament fins a mitjan estiu. Tot depén de l’evolució de la crisi sanitària, encara que fins a la Setmana Santa de 2021 no espera recuperar la normalitat.

El sector turístic afirma estar immers en “la pitjor crisi” de la seua història a conseqüència de la pandèmia. Per a començar a eixir d’aquesta situació, es plantegen mesures que contemplen des d’una higiene extrema fins a mesures de protecció o ús d’instal·lacions, entre moltes altres, com ha avançat la secretària general de l’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (Hosbec), Nuria Montes.

En la mateixa línia, el president de l’Associació d’empreses d’apartaments turístics de la Costa Blanca, Miguel Ángel Sotillos, assegurat que el sector turístic és “dels primers” que va notar els efectes del Covid-19 i serà “dels últims” que deixe de patir-los.

Esperança en el mercat nacional

Montes, per la seua banda, afirma que la crisi en el sector turístic s’allargarà “molt més enllà de l’estat d’alarma”. De fet, creuen que si no hi ha rebrots de la malaltia, a mitjan estiu podria haver-hi alguns turistes nacionals, que no necessiten volar.

Per aquesta raó, la majoria d’hotels no podrà operar immediatament i reclamen poder prolongar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) més mesos, una circumstància que el president de la Generalitat s’ha compromés a reclamar davant el govern central.

Per a la demanda estrangera augura un “estancament important” en una primera fase, tant per la pandèmia que castiga també altres països, com per les restriccions que Espanya puga posar o la por inicial a eixir del país.

El president de l’associació d’empreses d’apartaments turístics de la Costa Blanca assenyala que quan l’estat d’alarma finalitze, “els clients seran zero” perquè l’eixida serà escalonada i a poc a poc. Considera que hi haurà limitacions i “por”, i encara que de moment no s’estan cancel·lant les reserves del juliol, tot dependrà de l’evolució de la situació sanitària i de la “percepció del risc”. En vista a les previsions de no arribar a l’activitat habitual fins a la Setmana Santa de 2021, es pregunta com “sobreviure aquests onze mesos”, ha remarcat.

També et pot interessar

stats