La patronal de les residències demana un marc de seguretat per al Nadal

Toro espera que Sanitat marque pautes per a permetre que dins de la seguretat els majors i les famílies puguen trobar-se aquestes festes.

La patronal de les residències demana un marc de seguretat per al Nadal
La patronal de les residències demana un marc de seguretat per al Nadal

El president de la patronal de les residències (Aerte), José María Toro, ha parlat aquest dimarts en Les notícies del matí de la situació dels centres de majors. D’acord amb les últimes informacions de la Conselleria de Sanitat, hi ha 89 residències amb algun positiu a la Comunitat Valenciana i aquest dilluns es van sumar tres nous morts en aquests centres. També ha parlat sobre les peticions del sector de cara al Nadal. Toro ha explicat que les famílies ja estan telefonant per a preguntar com abordar les festes i ha demanat un punt d'equilibri que tinga en compte les famílies i les necessitats emocionals i la seguretat dels majors. "Aquestes dates són molt assenyalades i més per als majors. Estem insistint que hi haja un marc comú i que ha de ser Sanitat. "Demanen a Sanitat que marque pautes perquè les residències puguen actuar de la mateixa manera".

Preguntat sobre la situació general de les residències, Toro ha remarcat que la situació ara "és paral·lela" a la de la resta de la societat i que és millor en aquesta segona onada que durant la primera. "Estem aconseguint evitar que el creixement al conjunt de la població siga de la mateixa intensitat a les residències", ha destacat el responsable d'Aerte.

Toro ha explicat que el 72% de les residències valencianes no té cap cas. I ha afegit que això és possible perquè s'hi han pres mesures, hi ha més mitjans de protecció que durant la primera pandèmia no existien i també perque s'estan fent proves que a la primavera no eren possible. El president d'Aerte reclama, en qualsevol cas, la pràctica massiva de proves tant a residents com a treballadors i treballadores, una reivindicació que va ser la primera d'una llista que es va presentar a Sanitat després de l'estat d'alarma però que no s'ha aplicat. "La mateixa vicepresidenta Oltra s'ha alineat amb aquesta proposta", ha afegit. El sector confia que en breu, Sanitat active aquesta mesura que els consta que s'està estudiant i que el sector considera necessària per a reduir el risc d'infecció a les residències.

També et pot interessar

stats