La patronal proposa “aprimar” l’administració valenciana entre les receptes per accelerar l’eixida de la crisi

El president de la Confederació Valenciana d’Empresaris advoca per mantindre el poder adquisitiu dels salaris.

El president de la Confederació Valenciana d’Empresaris, Salvador Navarro, durant la seua intervenció.
El president de la Confederació Valenciana d’Empresaris, Salvador Navarro, durant la seua intervenció.

“Aprimar l’estructura política del Consell, eliminant duplicitats i clarificant-ne competències” és una de les receptes que la Confederació Valenciana d’Empresaris CEV proposa per a accelerar l’eixida de la crisi. Així ho ha expressat el president de la patronal, Salvador Navarro, en la comissió d’estudi per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària que aquest dilluns ha reunit a les Corts a empresaris i representants sindicals.

Navarro ha explicat a À Punt Notícies que la patronal considera que hi ha una descompensació en el treball del funcionariat, perquè segons entén “no podem tindre a una part al 200%, com el personal de Labora per a solucionar els ERTO” mentre hi ha altres serveis “que estan fora de joc”. El president de la CEV destaca que l’administració pot ser més àgil, com s’ha demostrat durant la crisi per a resoldre la compra de material sanitari, i per això reclama una revisió de l’enfocament de la mobilitat perquè “es puga traspassar funcionariat d’un lloc a un altre” a fi de guanyar en eficàcia.

Aposta per mantindre el poder adquisitiu dels treballadors

Aquesta és, però, només una de les desenes de mesures que la confederació valenciana ha consensuat per al full de ruta d’eixida de la crisi. Entre aquestes hi ha la coincidència amb els sindicats de mantindre el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores, ja que serà clau per a reactivar la demanda de béns.

La patronal veu la crisi també com una oportunitat per a resoldre problemes “estructurals” alguns dels quals interpel·len directament l’empresariat que, segons ha recordat Navarro “manté el compromís de canviar el model” cap a una economia més intensiva en innovació.

Canvi de model econòmic

“La competitivitat no es guanyarà amb salaris baixos, sinó amb innovació i també ens permetrà pagar millors sous”, ha dit Navarro, abans de recordar que les retribucions de les plantilles i de les directives valencianes està per sota de la mitjana espanyola.

Amb tot, ara mateix les perspectives de la patronal pels vora dos mesos de parada de l’activitat econòmica són menys roïnes que al principi sobre l’eixida de la crisi. “L’impacte va ser negatiu però menys del que estàvem esperant” pronostica Salvador Navarro, qui insisteix a la necessitat de traslladar tranquil·litat a la ciutadania “perquè generant confiança anem a poder generar consum”.

També et pot interessar

stats