La patronal planta Treball per "deslleialtat" del govern espanyol als empresaris

CEOE i Cepime afirmen que no se'ls ha fet partícips de la negociació d'un ingrés mínim vital, ni s'ha sotmés a discussió.

El president de la CEOE, Antonio Garamendi
El president de la CEOE, Antonio Garamendi / Fernando Villar (Efe)

Les patronals d'empresaris CEOE i Cepime han assenyalat que aquest divendres no acudiran a la reunió prevista amb el govern espanyol i els sindicats sobre el diàleg social davant la "deslleialtat" que, diuen, ha mostrat l'executiu amb l'empresariat en assenyalar que analitzen un ingrés mínim vital transitori.

Les organitzacions empresarials han mostrat discrepàncies amb el comunicat que ha emés la vicepresidència segona que dirigeix Pablo Iglesias. L'escrit assenyalava que el govern espanyol ha pogut constatar, mitjançant converses telefòniques, que grans empresaris de grups econòmics molt rellevants veuen "adequada i positiva" la implantació d'un ingrés mínim vital transitori o "pont" fins a la creació d'un permanent.

Les dues confederacions han negat que se'ls haja fet partícips de la negociació d'un ingrés mínim vital "ni que s'haja sotmés a discussió en el diàleg social". Segons la vicepresidència segona, Iglesias hauria intercanviat diferents documents amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi.

"Manipulació interessada"

Les patronals neguen haver participat en la negociació de la iniciativa i han acusat el govern de coalició de "manipulació interessada" perquè donen suport a una proposta de partit, que "no té res a veure amb un acord consensuat amb els interlocutors socials que formen part de la taula de diàleg i que sempre han estat d'acord a no deixar a ningú arrere en aquesta crisi".

A més, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va assenyalar en el Congrés que diversos ministeris treballen en una proposta per a implantar una renda bàsica o un ingrés mínim vital com més prompte millor, però no ha avançat aquest esquema.

En aquestes condicions, han explicat els empresaris que "es fa impossible participar en la reunió a la qual hem sigut convocats pel Ministeri de Treball".

També et pot interessar

stats