La patronal de l’oci nocturn es queixa de les restriccions i denuncia la permissivitat amb els prostíbuls

Els empresaris es reuneixen demà amb els responsables de la Generalitat, a qui reclamaran seguretat jurídica.

Cambrers d'un local d'oci nocturn en una imatge d'arxiu

Els empresaris valencians i la Federació de l'Oci i el Turisme demanen a la Conselleria de Sanitat Universal seguretat jurídica en l'aplicació de les mesures restrictives per al control de la pandèmia. Es queixen que la norma és molt restrictiva amb el sector de l'oci nocturn, però deixa la porta oberta, per exemple, perquè els prostíbuls continuen amb la seua activitat.

Asseguren que la resolució sobre les mesures per a la prevenció de la Covid-19 és un calaix de sastre carregat d'indefinició i incongruències. El secretari general de Fotur, la Federació d’Oci, Turisme i Joc, Juanjo Carbonell, creu que, si abans de redactar-la, la Generalitat haguera demanat un informe preceptiu o s’haguera reunit amb el sector empresarial, aquestes incongruències no s’haurien donat.

Des de Fotur apunten que s’ha suspés l'activitat de les discoteques, les sales de ball, els karaokes i els bars de copes amb ambientació musical, però la prohibició no afecta els prostíbuls, que molt sovint operen sota la llicència d'hotels o cafeteries i, per tant, poden servir copes fins a la una de la matinada: “La majoria de clubs solen ser cafeteries amb ambientació musical. Un club de carretera no és més que un bar de copes. Per tant, aquests locals haurien d’estar tancats”, argumenta Carbonell.

Aquesta situació ha precipitat per a demà dijous una reunió a tres bandes entre els empresaris valencians, la Federació d'Oci i Turisme i la consellera de Sanitat Universal. Els empresaris de l’oci demanaran seguretat jurídica. En cas contrari, anuncien una allau de demandes judicials per part d'un sector que, a més, preveu pèrdues multimilionàries.

També et pot interessar

stats