Aquest contingut ja no està disponible per veure.

La patronal de l’oci nocturn acata les restriccions de Sanitat a València però creu que no seran efectives

6 min.

Sanitat ha decidit endurir des d'aquest mateix divendres algunes mesures a la ciutat de València en la lluita contra la Covid-19, davant de l’augment de brots al municipi. Mesures com ara que les discoteques hauran de tancar a la una i mitja de la matinada, prohibir el botellot o les reunions de més de 15 persones són algunes de les noves polítiques anunciades per la conselleria encapçalada per Ana Barceló. Estan en vigor des de hui durant catorze dies i ja s'han publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). La patronal del principal sector afectat, el de l’oci nocturn, ha assenyalat que acatarà les mesures però que creu que no seran efectives.

"Totes les mesures que servisquen per a lluitar contra la pandèmia són bones, però no té sentit que s’obligue a tancar a la una i mitja quan les discoteques obrin a la una", ha indicat en una entrevista en Les notícies del matí Víctor Pérez, president de Fotur, la patronal de l’oci nocturn. "Prohibeixen obrir les pistes de ball quan ja no es podia, o els botellots, que per llei no estan permesos", ha afegit.

Així mateix, el fet que les restriccions només afecten la ciutat de València pensa que portaran a un "efecte crida" cap a municipis propers. "El virus està en tots els llocs i tot el dia, no només de nit", ha afirmat. "No té molt de sentit aplicar aquestes normes només a València". Sobre la possibilitat que es prohibisca fumar al carrer, com ja ha fet Galícia, ha indicat que "si serveix per a pal·liar la pandèmia millor”, però que “cal transmetre felicitat, i serà més difícil si lleven l’oci".

Ribó: "Una mesura necessària que s’hi podria haver pres abans"

L’alcalde de València, Joan Ribó, també s’ha pronunciat sobre les noves mesures anunciades per Sanitat. Assegura que són "adequades" i que el consistori posarà a l’abast tots els seus mitjans perquè es complisquen. "És una mesura necessària que possiblement s’hi podria haver pres abans i no estaríem on estem hui", ha assegurat. Ribó ha dit que l’objectiu és fer baixar la corba i "tornar a una situació de tranquil·litat".

Contingut no disponible
stats