Aquest contingut ja no està disponible per veure.

La patronal de l'oci creu que dues de cada tres pimes desapareixeran a partir de setembre

22 min.
tp

Fotur, la patronal de l'oci de la Comunitat Valenciana, estima que dues de cada tres pimes desapareixeran a partir de setembre o octubre com a conseqüència de les limitacions a l'activitat per la pandèmia de coronavirus. En una entrevista en Les notícies del matí, el president de l'entitat, Víctor Pérez, ha assegurat que les conseqüències per al treball seran dures en l'escenari de nova normalitat.

Ha deixat clar que el sector ho està passant malament, ha criticat els avals proporcionats per l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i ha considerat que les administracions no estan ben coordinades. Fotur empitjora així les previsions inicials de la patronal, que en el mes d'abril va estimar que entre un 15% i un 20% dels locals no podrien tornar a obrir després de la crisi.

L'oci és el sector on estan centrades moltes mirades en aquesta nova normalitat. El representant de Fotur ha defensat en l'entrevista la seua responsabilitat i ha recordat que el sector va ser el primer que tancà abans de declarar-se l’estat d’alarma, en el mes de març. I ha mencionat que, en qualsevol cas, sols hi ha un 10% dels locals oberts. El president de Fotur ha remarcat que els locals tenen capacitat i voluntat de fer complir les mesures de seguretat. I ha deixat clar que són els primers interessats que les mesures es respecten.

Com a reivindicació, l’empresari Víctor Pérez creu que falten campanyes i diàleg amb la Conselleria de Sanitat per ajudar a conscienciar el públic, sobretot el més jove. Ha remarcat que no falta diàleg amb representants d’Emergències ni de Turisme, però sí amb Sanitat. Pérez ha detallat que la patronal ha parlat dues vegades per videoconferència amb la Conselleria que dirigeix Ana Barceló, pero assegura que els agradaria col·laborar-hi més.

També ha fet referència a la situació que viu Gandia, on la Conselleria de Sanitat ha decretat tancar els locals d'oci nocturn per a intentar frenar la propagació del brot de coronavirus que ha contagiat 70 persones. És el focus més important que hi ha a hores d'ara a la Comunitat Valenciana. El president de Fotur ha explicat que hi ha associats de l'entitat a Gandia que havien invertit 50.000 euros per tal de condicionar la terrassa per a la nova normalitat. "És un colp molt dur", ha lamentat. "El turisme no es concep sense oci", ha afegit.

Contingut no disponible