La patronal hotelera denúncia que l'Ajuntament de València apuja fins a uns 20% els impostos

Hosbec assegura que alguns associats han iniciat accions legals per a reclamar els impostos durant un període en el qual han estat sense activitat.

La patronal hotelera denúncia que l'Ajuntament de València apuja fins a uns 20% els impostos
La patronal hotelera denúncia que l'Ajuntament de València apuja fins a uns 20% els impostos

La patronal hotelera Hosbec ha denunciat aquest dilluns que l'Ajuntament de València apuja l'impost d'activitats econòmiques (IAE) un 20% i l'IBI un 12,51% el 2020, “l'any de menor activitat econòmica” de la seua història. Hosbec València, a més, ha assegurat que alguns dels seus associats han iniciat accions legals per a reclamar els impostos durant un període en què han estat completament sense activitat. També ha afegit que altres empreses estudien iniciar aquest tipus de reclamacions per la “sorpresa” de rebre liquidacions d'impostos amb un cost un 20% superior al de l’any passat.

La patronal recorda en un comunicat que aquesta és “una de les situacions més crítiques” de la història d'aquest sector i lamenta “diverses reunions infructuoses” amb representants del consistori, en un any en què l'increment de l'IBI suposa per a un establiment mitjà una despesa de 149.132 euros, xifra que en 2019 es situava en 131.940 euros, han assegurat.

“Mentre altres subsectors del turisme sí que han rebut algunes ajudes, el sector hoteler no ha trobat cap suport per part de l'Ajuntament, quan en altres ciutats espanyoles s'han aplicat reduccions d'impostos o bonificacions”, han denunciat des de la patronal. Els empresaris han explicat també que el 17 de novembre hi havia únicament un 62,3% de les places obertes d'hoteleria a València, amb prop d'un 40% dels hotels de la ciutat tancats, segons dades de Turisme Comunitat Valenciana.

L'Ajuntament de València respon

Durant la jornada les crítiques han rebut resposta de l'Ajuntament. L'equip de govern que lidera Joan Ribó ha replicat a la patronal hotelera que no es poden abaixar impostos i al mateix temps mantindre les ajudes als sectors. L'Ajuntament ha confirmat al col·lectiu que està treballant per a ajudar "un sector estratègic" per a la ciutat.

L'Ajuntament, a més, ha anunciat que la taxa de fem es rebaixarà entre un 15% i un 20%, que s'abaixarà la del clavegueram i que es mantindrà la suspensió de taxes per a taules i cadires el període necessari durant un temps, a més que s'han introduït en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) mig milió d'euros per a promoció turística. I han afegit que col·laboraran amb la Generalitat en mesures com el bo viatge.

També et pot interessar

stats