La patronal Hosbec, molt decebuda amb el pla del govern espanyol per al sector

Denuncia que no soluciona el problema de l'extensió dels ERTO ni planteja incentius per a la reactivació del consum nacional.

Benidorm reobri les seues platges al bany amb mesures de seguretat
Benidorm reobri les seues platges al bany amb mesures de seguretat / Europa Press

La patronal d'hoteleria Hosbec ha mostrat la seua disconformitat tant a la Comunitat Valenciana com a Espanya amb el pla d'impuls al sector turístic presentat pel govern espanyol, ja que creu que “no resol el més urgent i necessari”. Els empresaris valencians s'han mostrat “molt decebuts” perquè diuen que “no recull la realitat” i continua “desoint totes les recomanacions” dels experts, les reivindicacions d'empresaris i sindicats, els criteris de la Unió Europea i “tots els missatges d'auxili d'un sector que ha contribuït tant al progrés d'Espanya en els últims 60 anys”.

Després d'haver analitzat el pla, afirmen que “no sembla que siga l'instrument precís per a resoldre els problemes que té ara mateix el turisme”. Segons han advertit, el pla “no és ni eficaç, ni innovador” i no el veuen “capaç de revertir la difícil situació” que s'està vivint.

Segons argumenten, “no soluciona” el problema de l'extensió dels ERTO per força major. Al seu parer, l'executiu “torna a abandonar una vegada més els treballadors i empresaris turístics sense fer un tractament especialitzat en un sector d'activitat on hi ha acord entre sindicats i organitzacions empresarials per a aquesta pròrroga”.

A més, ha trobat a faltar incentius com subvencions a empreses turístiques i bons per a la reactivació del consum nacional. “No esmenta ni una sola mesura que afavorisca el consum turístic, no hi ha cap estímul per al turisme intern com han fet altres països o en el sector de l'automòbil amb descomptes per a la compra de nous vehicles”, lamenten.

Hosbec ha reclamat igualment mesures financeres de rescat, com ara línies específiques per a xicotetes i mitjanes empreses, i microcrèdits d'uns 25.000 euros de ràpida concessió.

La patronal només valora positivament que el document recull un mecanisme que permet que es puga atorgar una moratòria d'un màxim de 12 mesos per a les operacions financeres amb garantia hipotecària subscrites per autònoms o empreses en immobles dedicats a una activitat del sector turístic, inclosos allotjaments.

També et pot interessar

stats