La patronal escenifica el retorn al diàleg social participant en la comissió parlamentària per a la reconstrucció

Els líders de la CEOE i Cepime comparteixen jornada amb la ministra de Treball després de l’espantada per la derogació de la reforma laboral.

El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi (dreta) amb la ministra de Treball Tolanda Díaz i el diputat d'UP Enrique Santiago
El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi (dreta) amb la ministra de Treball Tolanda Díaz i el diputat d'UP Enrique Santiago / Europa Press

La ministra deTreball i Economia Social, Yolanda Díaz i els presidents de les organitzacionsempresarials CEOE, Antonio Garamendi, Cepime, Gerardo Cuerva, compareixenaquest dijous en la comissió de reconstrucció social i econòmica del Congrés.

Amb lesintervencions, que tindran lloc a partir de les 13 hores i després del ple dela cambra baixa, s’escenifica el retorn de la patronal al diàleg social i a lanegociació, taules que va abandonar després que el president del governespanyol, Pedro Sánchez, anunciara un pacte per a derogar la reforma laboral.

Aquest pacte entre elPSOE, Unides Podem i EH-Bildu va facilitar l’abstenció de la formaciónacionalista basca en una de les pròrrogues de l’estat d’alarma, però va sermatisat hores més tard pels socialistes, què es van remetre al contingut sobrela derogació de la reforma laboral en el programa del govern de coalició.

En aquesta ronda decompareixences també oferiran les seues propostes per a la reconstrucció delteixit productiu els dirigents de les organitzacions professionals d’autònoms,ATA, UPTA i Uatae.

El dimarts 16 de juny lacomissió rebrà al secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, i a la presidenta del’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef), Cristina Herrero.

També et pot interessar

stats