Pascual es reuneix amb els rectors per a "ajustar" el protocol de l'inici del curs

L'objectiu és ser capaços de preveure "diversos escenaris" a les universitats valencianes per a reaccionar de manera eficaç.

La consellera Carolina Pascual durant la reunió de la conferència general de política universitària
La consellera Carolina Pascual durant la reunió de la conferència general de política universitària / GVA

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, es reuneix aquest dimarts per videoconferència amb els rectors de les universitats públiques valencianes per a abordar la planificació de l'inici de curs i "ajustar" el protocol acordat el mes de juliol passat amb els últims detalls decidits pel govern espanyol amb les comunitats autònomes. En aquesta trobada es preveuran els escenaris que puguen sorgir en el context de la crisi sanitària del coronavirus.

En la comissió delegada de la conferència general de política universitària, segons ha detallat Pascual, s'han abordat les diferents mesures sanitàries per al curs universitari, amb les adaptacions necessàries a l'actual situació, com l'ús obligatori de les màscares durant les classes, la ventilació de les aules així com els protocols en cas de contagi i seguiment de les persones de contacte.

En el cas de la Comunitat Valenciana ha recordat que la Conselleria ja va acordar el passat 24 de juliol un protocol amb les universitats públiques per a aquest curs. No obstant això, "cal anar adaptant-lo en funció de les recomanacions de Sanitat i de l'evolució de la malaltia", ha indicat.

Per aquest motiu, se celebrarà aquest dimarts una reunió amb les rectores i rectors de les universitats "per a anar ajustant les mesures de cara a l'inici" del curs, amb l'objectiu de ser capaços de preveure "diversos escenaris i les solucions per a cadascun i ser capaces de reaccionar de manera eficaç davant el desenvolupament dels esdeveniments".

Des de l'Assemblea General d'Estudiants de la Universitat de València, el seu coordinador Andrés Fernández, ha explicat a les Noticies del mati que està d'acord amb les mesures preventives però que les classes son un focus de contagi, encara que tots els alumnes porten mascareta.

També et pot interessar

stats