Què no es pot fer, a partir d'ara, a la Comunitat Valenciana?

Les noves restriccions que ha decretat la Conselleria de Sanitat Universal es mantindran, en principi, fins al 9 de desembre.

Què no es pot fer, a partir d'ara, a la Comunitat Valenciana?
Què no es pot fer, a partir d'ara, a la Comunitat Valenciana?

Les noves restriccions que ha decretat la Conselleria de Sanitat Universal, entre les quals hi ha el toc de queda nocturn, entraran en vigor a la 1 d'aquesta matinada a tota la Comunitat Valenciana. Es mantindran, en principi, fins al 9 de desembre.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat que hui per hui el risc de contagi "és innegable" i que dos de cada tres brots tenen un origen social. És inajornable evitar la circulació de persones en hores nocturnes, que és quan es fan botellots i festes privades en domicilis particulars, ha dit Puig. De fet, els últims tres mesos, la Conselleria de Justícia ha rebut més de 20.000 actes de proposta de sanció per incompliments de les mesures i, només la nit passada, a Alacant la Policia Local ha dissolt 9 botellots i ha actuat en 13 festes.

Les cinc mesures acordades per a frenar la pandèmia es detallen en una resolució que s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) aquesta vesprada. Als municipis d'Elx, Oriola, Guadassuar i Onda continuaran aplicant-se, a més de les decretades aquest dissabte, les 22 mesures establides la setmana passada per Sanitat Universal, que inclouen limitacions d'aforaments en activitats culturals, religioses, esportives o recreatives.

Aquestes són les noves mesures:

No es pot circular ni mantindre's en vies i espais d'ús públic entre les 0:00 h i les 6:00 hores.

  • Només estan permesos els desplaçaments al lloc de treball; la tornada a la residència habitual després de la jornada laboral; l'assistència a centres sanitaris o farmàcies; l'assistència i atenció de persones majors, menors i dependents; i les situacions de força major.

No es poden reunir més de sis persones que no conviuen, tant en espais públics com privats.

Es recomana que les activitats d'interacció social es desenvolupen sempre en espais oberts i ben ventilats, i que es cancel·len o posposen activitats no imprescindibles.

Els jardins i zones d'esplai no poden estar oberts abans de les 8:00 hores ni després de les 22:00 hores.

No es pot consumir en barra en bars i restaurants. A les taules, tant a l'interior com a les terrasses, es restringeix la presència a sis persones com a màxim. Els locals tanquen a les 0:00 hores i no poden acceptar comandes a partir de les 23:00 h.

La mascareta s'ha de dur en tot moment i només pot retirar-se en el moment de la consumició.

No es pot vendre alcohol entre les 22:00 h i les 8:00 h, excepte en establiments d'hoteleria i restauració.

L'Ajuntament d'Alacant ha anunciat ja que aquest mateix dissabte posarà en marxa un dispositiu de seguretat per a garantir el compliment del toc de queda i la resta de mesures restrictives.

També et pot interessar

stats