Participants en el botellot de Borriana denuncien que al restaurant municipal es ven alcohol a menors

El govern municipal rebutja donar explicacions i l'oposició demana l'expedient sancionador a l'empresa que gestiona la concessió.

Àudio del testimoni anònim que denuncia els fets amb les imatges del botellot. Marta Pascual

Joves participants en el botellot de la platja de l’Arenal de Borriana han confirmat a À Punt Notícies que s’ha venut alcohol a menors al restaurant de concessió municipal que hi ha davant d’on es va fer la festa. El testimoni que es pot escoltar ací i altres més de menors amb què ha contactat À Punt expliquen també la falta de mesures seguretat.

Tal com va avançar aquest mitjà en exclusiva, aquest botellot multitudinari es feu a les portes d’un restaurant municipal gestionat per una empresa privada mitjançant una concessió administrativa i sembla que no és un fet aïllat.

En un àudio enviat a À Punt un dels joves explica el seu testimoni i assegura que s’ha venut alcohol a menors i que s’ha superat el límit d’aforament. “Es venia alcohol de tot tipus a tot xiquet que el volia”, ha assegurat, explicant que hi ha taules de més de 10 o 15 persones, sense mascaretes, l’alcohol es ven a tothom”, denuncia

El jove assegura que quan tanquen els xiringuitos de la platja de l’Arenal, “els xiquets van i beuen alcohol amb ofertes de 2x1 i preus barats”.

Els fets han motivat tres denúncies per part de la policia autonòmica, que es troben en mans de la Conselleria de Justícia. Es tracta d'una denúncia greu per incompliment de les mesures de distanciament social i dues molt greus, per superar el límit d'aforament i per la presència de menors consumint begudes alcohòliques.

Als micròfons d’À Punt, Juan Fuster, portaveu del PP a Borriana, ha demanat responsabilitat a l’Ajuntament i més faena de conscienciació de cara a la població per la pandèmia. Respecte a això, ha denunciat que les imatges que han transcendit són habituals i que a la zona de la platja contínuament hi ha botellots.

Sobre si s’hauria de tancar o no l’establiment de concessió municipal, Fuster ha dit que primer cal veure els expedients i valorar la informació i les sancions per a prendre una decisió.

L’Ajuntament de Borriana va confirmar dilluns la veracitat de les imatges, però encara no s’ha manifestat de manera pública a À Punt Notícies. Aquest dimarts ha declinat de nou fer declaracions.

També et pot interessar

stats