Parlem amb un resident de la Galileo Galilei: "La policia pujà diverses vegades per les festes"

Un dels residents confinats assegura que la policia secreta van instar els assistents d'una de les celebracions que es posaren la mascareta.

L'estudiant universitari Hugo Serra, un dels residents confinat al col·legi major Galileo Galilei

Salut Pública investiga quatre festes privades al col·legi major Galileo Galilei pel brot al Campus de Vera de la Universitat Politècnica de València (UPV), segons ha avançat la secretària autonòmica Isaura Navarro.

À Punt ha parlat amb Hugo Serra, un dels residents que es troben aïllats en la Galileo Galilei, que ens ha confirmat que en dies anteriors al brot agents policials d'incògnit van irrompre en una de les celebracions per a reclamar els assistents que es posaren la mascareta.

Serra, que cursa estudis a la Universitat La Florida de Catarroja (Horta), està confinat a l'habitació a l'espera del resultat de la PCR que es va fer divendres, com la resta d'usuaris del col·legi major.

A diferència dels residents que ja han donat positiu i els seus contactes estrets, ell sí que pot baixar al menjador a dinar i sopar. "És l'únic lloc on puc veure els amics", ens diu l'universitari, que assegura que el centre ha escalonat la visita al menjador en cada dinar, desdejuni i sopar per a evitar aglomeracions, i que en aquestes instal·lacions compartides es respecten les mesures preventives, com la mascareta i la distància social.

L'estudiant, que és natural d'Eivissa, diu que el cap de setmana previ al brot va saber que es feia una festa al terrat del col·legi major a través del Whatsupp i "pel soroll que s'hi feia": "Era una festa eivissenca però no em va cridar l'atenció i no vaig pujar" ens comenta Serra. "Sabia que les mesures de seguretat donaven prou que desitjar" ha explicat als micròfons d'À Punt.

També et pot interessar

stats