Els parcs naturals en temps de coronavirus

A la Comunitat Valenciana podem gaudir de 22 parcs, i el Consell vol incloure el paratge protegit de la serra d'Escalona, al Baix Segura.

VÍDEO | Els parcs naturals en temps de coronavirus

Aquest diumenge es commemora el Dia Europeu dels Parcs Naturals, una efemèride que commemora la declaració dels primers parcs nacionals a Suècia, ara fa més d'un segle.

A la Comunitat Valenciana podem gaudir de 22 parcs, i en breu podrien ser-ne 23, ja que la Conselleria de Medi Ambient treballa per a convertir en parc natural el paratge protegit de la serra d'Escalona, al Baix Segura. A més, pretén ampliar i recondicionar el parc natural del Túria, a les comarques de l'Horta i el Camp de Túria.

El decret de l'estat d'alarma ha donat un respir als parcs naturals, ja que es trobaven tancats durant el confinament. Tanmateix, en la fase 1 ja es poden visitar mitjançant empreses especialitzades, i en grups de màxims 10 persones i es preveu que en les fases següents n’augmente l'afluència, "especialment els parcs pròxims a grans nuclis urbans i, per tant, resulta un desafiament per a la gestió evitar el risc de contagis", ha explicat l'investigador del CSIC Fernando Valladares. Segons aquest expert, per a promoure un turisme sostenible seran necessàries mesures de protecció com la distància de seguretat i repensar les franges horàries, per a diversificar les activitats en aquestes àrees.

D'altra banda, no només l'afluència de públic afectarà els parcs naturals, sinó que també la pujada de temperatures o la manca de precipitacions suposen una amenaça per a aquestes zones especialment, les més àrides.

També et pot interessar

stats